Even voorstellen

Onder de naam Siering Edelsmeden werk ik – Ingeborg Sturre – aan een collectie sieraden en objecten met een geheel eigen gezicht. Meer dan twintig jaar ben ik met dit kleinkunstvak bezig. Sinds 2013 heb ik een eigen atelier en werk ik met name in opdracht.

Mijn stijl is niet te vatten in een bepaalde richting. Van strakke tot meer natuurlijke vormen verschillen de ontwerpen enorm. Elke stijl geeft ook een bepaalde werkwijze en techniek wat veel afwisseling biedt binnen het werk. Vooral het toepassen van verschillende structuren binnen 1 werk geeft vaak verrassende en eigenwijze sieraden wat veel mensen aanspreekt.

 

“Je kunt met sieraden veel uitstralen. Vaak worden ze gezien als luxe voorwerpen die niet nodig zijn, maar een sieraad is zoveel meer. Het sieraad vertelt over de mensen die het dragen en hun doen en laten. Met een sieraad kun je dierbare herinneringen koesteren, het markeert de mijlpalen in het leven.”

MARJAN UNGER – KUNSTHISTORICA, DOCENT EN SIERAADVERZAMELAAR – 1946 / + 27 JUNI 2018

 

werkfoto

Goud- of zilversmeden?

Edelsmeden is de verzamelnaam voor het goud- en zilversmeden. Een goudsmid specialiseert zich vooral in sieraden – zowel van goud en zilver als andere metalen en materialen. Een zilversmid maakt gebruiksvoorwerpen – zoals bijv. schalen, kandelaars, bestek, etc. Edelsmeden is een eeuwenoud en prachtig ambacht en toegepaste kunstvorm. Je denkt, creëert en leert allerlei technieken om tot het gewenste resultaat te komen. Maar bovenal neem je de tijd, want het is een vak wat je niet zomaar onder de knie hebt. Er is een breed scala aan materialen en vele technieken wat ervoor zorgt dat er heel veel mogelijk is. Vormgeving in combinatie met het daadwerkelijk maken. Siering Edelsmeden geeft diverse workshops om kennis te maken met dit prachtige vak.

Siering werkt met name aan sieraden, maar heeft ook diverse objecten gemaakt en gerepareerd. Voor een impressie van mijn werk in opdracht kunt u kijken onder portfolio, maar ook de sieraden uit de webshop zijn veelal in het eigen atelier vervaardigd. Op de facebook- en instagrampagina wordt regelmatig nieuw werk gepresenteerd en is te volgen waar het wordt geëxposeerd. Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

U KUNT BIJ MIJ TERECHT VOOR:

  • Vervaardigen van persoonlijke sieraden en objecten naar uw of mijn ontwerp
  • Vervaardigde collectie sieraden in gelimiteerde oplage – zie de webshop
  • Herstellen of vermaken van sieraden en objecten
  • Het ontwerpen en maken van relatiegeschenken
  • Het graveren van sieraden en ringen naar (eigen) ontwerp

Wilt u iets cadeau geven, maar vindt u het moeilijk iets uit te kiezen?

Siering heeft ook feestelijke cadeautasjes met daarin een tegoedbon naar keuze. Een cadeautas kan een tegoedbon vanaf 25,- euro bevatten, maar denk ook eens aan het geven van een tegoed voor een workshop als creatief geschenk. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld denken aan het uitkiezen van een edelsteen als basis voor een later te ontwerpen sieraad.

Neem voor verdere mogelijkheden gerust even contact op. De cadeautasjes zijn te bestellen via contact@siering.nl of door te bellen met 06 29381482.

Siering Edelsmeden is ook te vinden op:

en is lid van: