Workshop 'Je eigen sieraad van zilver' - 1 dag

Tijdens deze workshop maak je in ongeveer 7 uur tijd onder persoonlijke/individuele begeleiding van een ervaren edelsmid een prachtige zilveren ring, hanger of oorbellen. Omdat het een workshop van een dag is zijn er uitgebreidere mogelijkheden om een eigen sieraad te maken.

Je maakt een sieraad van begin tot eind, oftewel van ontwerp tot en met de afwerking. We werken met 925 zilverplaat en/of -draad; van daaruit vormt zich het sieraad. Creativiteit is handig, maar geen vereiste. Er zijn voorbeelden aanwezig. Wat is mooier dan het maken van een sieraad dat aan jouw wensen voldoet.

Vooraf overleggen over de wensen en ideeën is handig, zodat we kunnen kijken of het technisch en qua tijd haalbaar is binnen deze workshop en of er eventueel hiervoor voorbereidingen getroffen moeten worden. Voorbeelden van sieraden zijn te vinden op het Pinterest account van Siering Edelsmeden onder het kopje ‘workshop’. Binnen deze workshop is het mogelijk om parels of edelstenen te verwerken, wel wordt er ter plekke gekeken wat qua techniek, ervaring en tijd de beste optie is. Siering heeft een breed scala geslepen edelstenen op voorraad.

Basis van de workshop is te spelen met structuren en vormen. Door te kiezen voor verschillende bewerkingen (zagen, vijlen, hameren) en afwerkingen (glans, hoogglans, mat, scratchen) krijgt elk sieraad een eigen uitstraling. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. De begeleiding is zeer persoonlijk / individueel, zodat je je eigen plannen goed kan uitwerken.

Workshop info

  • Duur van de workshop:                  ongeveer 7 uur
  • Prijs per dag per persoon:              € 155,-
  • Groepsgrootte: 3 – 5 personen

Heeft u interesse of verdere vragen? Contact opnemen kan via contact@siering.nl of bel met 06 29381482.

De prijs is inclusief 10 gram 925 zilver per persoon voor 1 sieraad, gebruik van gereedschappen en koffie, thee met wat lekkers. Tegen meerprijs is er de mogelijkheid om een collier of andere fournituren te verwerken.