Workshop 'Je eigen sieraad van zilver' - 1 dagdeel

Tijdens deze middag maak je in ruim 4 uur tijd onder begeleiding van een ervaren edelsmid een prachtige zilveren ring, hanger of oorbellen. Je maakt een sieraad van begin tot eind, oftewel van ontwerp tot en met de afwerking. We werken met 925 zilverplaat en/of draad; van daaruit vormt zich het sieraad.

Voorafgaand aan de workshop is het handig om te bedenken wat je wilt gaan maken. Goede voorbeelden zijn te vinden op de Pinterest pagina van Siering Edelsmeden onder het kopje ‘workshop’. Ook vooraf een idee opsturen per mail om te kijken of het ontwerp binnen de workshop te maken is behoort tot de mogelijkheden. Wat ons betreft is het belangrijkste dat je met een goed gevoel en met een mooi resultaat naar huis gaat.

Basis van de workshop zijn de beginselen van het edelsmeden en te spelen met structuren en vormen. Door te kiezen voor verschillende bewerkingen (zagen, vijlen, hameren) en afwerkingen (glans, hoogglans, mat, scratchen) krijgt elk sieraad een eigen uitstraling. De begeleiding is zeer persoonlijk / individueel, zodat je je eigen plannen goed kan uitwerken.  Edelstenen/steenzettingen kunnen verwerkt worden, afhankelijk van de tijd, grootte van de groep en de techniek.

Je kan het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Er zijn ook voorbeelden aanwezig. Voordat we starten wordt eerst gekeken wat qua techniek, tijd en ervaring de mogelijkheden zijn. Wat is het mooi als je met je eigen gemaakte sieraad naar huis kan gaan!

Workshop info

  • Duur van de workshop:                  ruim 4 uur
  • Prijs per middag per persoon:      € 89,- (per 1 januari 2024)
  • Groepsgrootte: 3 – 4 personen in de wintermaanden
  • Groepsgrootte juni – september: 3 – 8 personen
  • Grotere groepen kunnen op aanvraag op locatie de workshop volgen; informeer gerust

Heeft u interesse of verdere vragen? Contact opnemen kan via contact@siering.nl of bel met 06 29381482.

De prijs is inclusief 10 gram 925 zilver per persoon voor 1 sieraad, gebruik van gereedschappen en koffie, thee met wat lekkers. Tegen meerprijs is er de mogelijkheid om een collier of andere fournituren te verwerken.