Workshop zilverklei - 1 dagdeel

Je eigen sieraad maken van zilver? Dat kan ook met zilverklei. Zilverklei is zilverstof met water en bindmiddel; het is dus niet klei met een zilverkleurtje, maar bijna volledig zilver. Na het bewerken en drogen wordt het afgebakken waarna je je eigen ontworpen sieraad in zilver in handen hebt. Een mooi proces met zeer verrassende resultaten! Het is niet alleen gezellig, maar ook mooi om een eigen hanger, ring of oorbellen te maken. Er zijn ook vormen en structuren beschikbaar, dus je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Supercreativiteit is dus niet persé vereist en er is geen voorkennis nodig.

Kneedbaar zilver ziet eruit als gewone klei, het voelt ook ongeveer zo, maar bestaat uit zilverstof, water en bindmiddel. Je kan er elke vorm aan geven die je zelf wilt door te boetseren, uitrollen, modelleren, drogen, vijlen, enz. Dit geeft ontzettend veel mogelijkheden bij het maken van je eigen ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan een hanger, een ring, oorbelletjes of een broche. Het werken met zilverklei is wel echt iets anders dan het echte edelsmeden. Het is goed vergelijkbaar met het werken met gewone klei, maar dan in het klein. Zilverklei is ook zachter en brosser dan 925 zilver, dus qua ontwerp moet je daar wel rekening mee houden. In deze workshop maken we eerst een ontwerp in oefenklei. Daarna starten we met de zilverklei. Daarbij kunnen ook speciale zirconia steentjes gebruikt worden die meegebakken worden in de oven.

Je werkstukken worden tijdens de les afgebakken, zodat je ze onmiddellijk mee naar huis kan nemen. Wat Siering aanbiedt zijn basisworkshops. Je maakt kennis met het materiaal en maakt een eigen sieraad. Mocht je interesse hebben in een vervolgworkshop dan kan dat in overleg geregeld worden.

Workshop info

  • Duur van de workshop: ruim 4 uur
  • Prijs per persoon: € 89,- (per 1-1-24)
  • Per workshop 4 – 6 personen

Voor grotere groepen – bijvoorbeeld een teamuitje – kan Siering Edelsmeden op locatie komen. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen via contact@siering.nl of bel met 06 29381482.

De prijs is inclusief 10 gr. Art Clay Silver, gebruik van gereedschappen en koffie, thee met wat lekkers. Tegen meerprijs is er de mogelijkheid om meer zilverklei, een collier of zirconia steentjes en/of andere fournituren te verwerken.
resultaat van een workshop
resultaat van een workshop
resultaat van een workshop
resultaat van een workshop
resultaat van een workshop
previous arrow
next arrow
 
resultaat van een workshop
resultaat van een workshop
resultaat van een workshop
resultaat van een workshop
resultaat van een workshop
previous arrow
next arrow